Репер Drake зняв свою кандидатуру з двох номінацій «Ґреммі–2022», серед яких «Найкращий реп-альбом» (Certified Lover Boy) і «Найкращий реп-виступ» (Way 2 Sexy), пише Variety.

Видання зазначає, що це рішення Drake ухвалив разом зі своєю командою менеджерів, а на місце репера в цих номінаціях не шукатимуть заміну. Наразі він не коментував свою відмову від участі.

Як пише Pitchfork, номінації на «Ґреммі-2022» втратив не лише Drake. Мерілін Менсон, який записав разом з Каньє Вестом трек Jail, не змагатиметься в номінації «Найліпша реп-композиція» через зміну авторства пісні.

Натомість Тейлор Свіфт, Джека Антоноффа й St.Vincent, навпаки, додали як авторів до пісні Deja Vu Олівії Родріго через те, що музичний програш цієї пісні схожий на Cruel Summer (Тейлор Свіфт). Однак як повідомляє New York Times, вони не зможуть розділити приз у разі перемоги Олівії Родріго.

64-та церемонія нагородження премії «Ґреммі» пройде 31 січня 2022 року в Лос-Анджелесі. Повний список номінантів тут.


Це не вперше, коли Drake знімає свою кандидатуру з «Ґреммі» або критикує нагороду. У 2017 році музикант не прийшов на церемонію нагородження, бо його трек Hotline Bling номінували на «Найкращу реп-пісню». За його словами, це поп-трек, а не реп.

У 2021 році репер розкритикував Національну академію мистецтва й науки звукозапису, яка видає нагороду, за «ігнорування The Weeknd».

«Це як родич, від якого ти постійно чекаєш змін, які ніколи не стануться. Я казав, що це [The Weeknd] перемога за найкращий альбом і пісню... Нині хороший час, щоб створити щось нове, щось, що ми зможемо розвивати й передати наступним поколінням», – казав репер у 2021 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі