Суд зобов’язав американського актора Кевіна Спейсі виплатити майже 31 мільйон доларів студії Media Right Capital, яка знімала «Картковий будинок» для стримінгу Netflix, пише CNN.

Таке рішення ухвалили ще у 2020 році, однак зараз компанія MRC подала клопотання до Верховного суду округу Лос-Анджелес для «підтвердження цього рішення».

Продюсери MRC стверджують, що Кевін Спейсі порушив робочий контракт після звинувачень у домаганнях, що сталися у 2017 році.

За їхніми словами, після звільнення актора вони були змушені «переписати весь сезон», щоб прибрати персонажа із серіалу. Також, за їхніми словами, Спейсі порушив політику студії щодо сексуальних домагань.

Унаслідок цього вони зазнали фінансових збитків на «мільйони доларів», які й має відшкодувати Кевін Спейсі.


MRC подала перший позов до суду в січні 2019 року. У компанії вимагали відшкодувати витрати та стверджували, що поведінка Спейсі порушила політику студії щодо сексуальних домагань.

Однак суд не визнав Спейсі винним у сексуальних домаганнях.

За першим позовом прокуратура відмовилася порушувати справу, бо збіг термін давності (1992 рік). Другу заяву відкликав сам обвинувач, оскільки він відмовився надати основний доказ – свій мобільний телефон. Ще одну справу закрили через смерть обвинувача – масажиста з Малібу.

Також у жовтні 2019 року актор Ентоні Репп звинуватив Кевіна Спесі в сексуальному домаганні. За словами Реппа, це сталося в 1986 році, коли Ентоні було 14 років.

Після вибачень Спейсі оголосив про власну гомосексуальність, попросив вибачення та заявив, що пройде курс реабілітації. Загалом про домагання Спейсі заявили близько 30 чоловіків.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Кевін Спейсі