Музична премія American Music Awards 2021 оголосила переможців у 32 номінаціях.

У номінації «Улюблене музичне відео» переміг кліп американського репера Lil Nas X MONTERO (Call Me By Your Name), співрежисеркою якого стала українка Таню Муіньо. У цій номінації також змагалися Leave the Door Open (Silk Sonic, Bruno Mars, Anderson. Paak), Up (Cardi B), drivers license (Olivia Rodrigo) та Save Your Tears (The Weeknd).

Артистами року стали співаки південнокорейського гурту BTS, які також отримали нагороду за поппісню Butter. У номінації «Улюблений попвиконавець» переміг англійський співак Ед Ширан, а улюбленою попвиконавицею визнали американську виконавицю Тейлор Свіфт, яку нагородили й за найкращий попальбом Evermore. Повний список переможців можна подивитися тут.

Вручення 49-ї музичної премії American Music Awards 2021 відбулось у ніч з 21 на 22 листопада на концертному й театральному майданчику Microsoft Theater (Лос-Анджелес).


American Music Awards – американська музична нагорода, заснована в 1973 році. З 2006 року улюблених виконавців обирають слухачі, які можуть проголосувати на сайті премії. До цього переможців визначали представники музичної індустрії, орієнтуючись на комерційні показники успіху музикантів.

За кліп на трек MONTERO репера Lil Nas X режисерка Таню Муіньо також отримала нагороди MTV VMA 2021, MTV EMA 2021 і UK Music Video Awards 2021.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі