Помічниця режисера фільму «Раст» й супервайзерка сценарію Меймі Мітчелл, яка викликала поліцію після пострілів на знімальному майданчику, подала позов до суду на Алека Болдвіна, пише BBC і Sky News.

За словами Мітчелл, у цей день мали зняти три кадри: «погляд» Болдвіна, пляму крові на його плечі й частину, де він «простягає руку до кобури й дістає пістолет».

«У сценарії нічого не було про те, що Болдвін або будь-хто інший повинен був вистрілити зі зброї», – стверджує вона.

Згідно з позовом, під час пострілу Мітчелл стояла на відстані менше 1,2 метра від Болдвіна. Також у її позові йдеться про напад, навмисне заподіяння емоційного стресу та шкоди й про відшкодування збитків.

Адвокатка супервайзерки Глорія Оллред заявила, що Болдвін і продюсери не дотримувалися протоколів безпеки й припустилися «низки порушень».

Раніше до суду на Болдвіна також подав Серж Свєтной, який очолював команду освітлювачів на зйомках фільму.

Він звинувачує актора Алека Болдвіна, продюсера фільму та ще 20 колег у тому, що вони винні в загибелі операторки Галини Гатчинс або причетні до цього.


22 жовтня 2021 року Алек Болдвін випадково вистрілив на зйомках фільму «Раст» і застрелив операторку картини Галину Гатчинс та поранив режисера Джоела Соузу.

Галина Гатчинс народилася в Україні, згодом переїхала до США. Вона здобула освіту в Американському інституті кіномистецтва. У 2019 році її включили в список перспективних операторів за версією журналу American Cinematographer. У доробку операторки низка незалежних американських фільмів, включно зі стрічкою «Макс Фіст» із Джо Манґаньєлло.

У фільмі «Раст» Болдвін грає злочинця Гарланда Раста. За сюжетом, чоловік дізнається, що його онука-підлітка звинувачують у випадковому вбивстві. Після цього сім’я вирішує тікати.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі