Кабінет міністрів на закритому засіданні 10 листопада проголосував за відокремлення Держкіно від Міністерства культури та інформаційної політики України.

Видання «Українська правда» повідомляє, що у зв’язку з цим рішенням керівник Мінкульту Олександр Ткаченко 11 листопада подасть заяву про відставку.

«Фактично, з подачі ОПУ Кабмін без погодження з Мінкультом перебрав повноваження до Держкіно щодо формування та реалізації політики у сфері кіно. Юридично такий орган, як Держкіно, не може залишатись у статусі ЦОВВ. Тепер Держкіно має стати Міністерством кіно», – йдеться в публікації.

Як зазначає джерело, міністр виступав проти відокремлення Держкіно, адже «це суперечить логіці реформи, розпочатої ще до того, як Ткаченко став міністром».

Йдеться про передачу операційних функцій у відповідні центральні органи виконавчої влади – Держмистецтв, Держкіно, донедавна Держтуризму, Держетнополітики тощо, коли Мінкульт формував політику, стратегії та координував діяльність ЦОВВ та регіонів у сфері культури й медіа.


Державне агентство України з питань кіно – центральний орган виконавчої влади, діяльність якого спрямовує і координує Кабмін через Міністра культури України. Держкіно входить до системи органів виконавчої влади та забезпечує реалізацію державної політики у сфері кінематографії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі