Новозеландський режисер Пітер Джексон, який зняв «Аватара» та серію фільмів «Володар перснів», продав власну студію спецефектів Weta Digital за 1,63 мільярда доларів, пише The Guardian.

Там готували спецефекти до «Гри престолів», «Вічних», «Диво-жінки», «Планети мавп», а також усіх фільмів за книжками Толкіна.

Новим власником стала американська компанія Unity Software, яка вже пообіцяла «демократизувати» процеси виробництва й залучити до роботи мільйони розробників і художників з усього світу.

Також у компанії сподіваються, що завдяки інструментам Weta Digital вони зможуть «окреслити межі нового метавсесвіту».

Підрозділ спецефектів і надалі базуватиметься у Веллінгтоні (Нова Зеландія), до того ж Unity надасть компанії 275 нових співробітників.

Зазначається, що Пітер Джексон продав тільки студію з розроблення спецефектів, а компанія WetaFX, яка має декілька підрозділів і 1700 працівників, надалі належатиме режисеру.


Улітку 2021 року Amazon перенесла фільмування серіалу за «Володарем перснів» із Веллінгтону до Британії, однак розроблення спецефектів залишили для новозеландської студії.

Пітер Джексон став співзасновником компанії в 1993 році. Разом із ним компанією володіли його дружина, Френ Волш, Прем Аккараджу та засновник стартапу Napster Шон Паркер.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Пітер Джексон