Одеський художній музей, який 14 жовтня набув статусу національного, планують відреставрувати, пише заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

За його словами, в Офісі президента йде мова про те, щоб назвати музей іменем Олександра Ройтбурда.

У музеї планують відремонтувати перекриття, провести реставрацію стін, підлоги та стелі, а також забезпечити звуко- й теплоізоляцію.

Окрім того, хочуть відремонтувати всі фасади будівлі, оновити освітлення на території та облаштувати у музеї повністю інклюзивний простір.

Музей хочуть реставрувати й через те, що він розміщений у Палаці Потоцьких – будівлі, що є пам'яткою національного значення.

Роботи розпочнуть вже у 2021 році.


8 серпня 2021 року на 60-му році життя помер український художник, очільник Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд. За час керівництва Ройтбурда в Одеському художньому музеї розробили нову айдентику, збільшили колекцію на 49 експонатів і провели ремонт.

Музей відремонтують в рамках «Великої реставрації», яка є відгалуженням програми «Велике будівництво». Вона передбачає проведення робіт із реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, зокрема замках, фортецях, палацах, музеях.

У травні Мінкульт оголосив перелік з 22 об’єктів, які мають почати реставрувати в межах програми «Велика реставрація» у 2021 році. Усього до програми раніше потрапили 109 об’єктів, але через обмежене фінансування їх відновлення відкладали до наступних років.

Київ подав понад 20 інфраструктурних проєктів для можливої реалізації в межах «Великого будівництва», зокрема КМДА хотіла відреставрувати Будинок вчителя на вулиці Володимирській і провести реконструкцію кінотеатру «Київська Русь» на Лук’янівці.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка і фото: Кирило Тимошенко