В Україні презентували віртуальний музей російської агресії, повідомляє міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

За його словами, проєкт «збирає й наочно ілюструє факти порушень Росією територіальної цілісності нашої держави, детально знайомить з 20 кейсами, пов’язаними з окупацією Криму».

Сайт містить світлини, відео, таймлайн подій, документи й інші дані про окупований Крим. Також планують зробити експозицію про Донбас.

«Такі проєкти – частина успішної реалізації стратегії з інформаційної безпеки РНБО. Також інформація з ресурсу буде корисна й для іноземних журналістів як надійне джерело для висвітлення теми», – зазначив Ткаченко.

Віртуальний музей також має англомовну версію. Його створювали представники державних структур, правозахисні організації, юристи, журналісти, а також громадські активісти.

Переглянути всі дані проєкту можна за посиланням.


На YouTube, Mixcloud, Anchor, Google Podcasts, Facebook з’явилися перші матеріали книги про кримських татар «Світи. Народи. Історія кримських татар».

Аудіокнигу записують українською мовою за друкованим виданням історика Валерія Возгріна. Для цього переклали 720 сторінок із чотирьох томів праці.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка та фото: Віртуальний музей російської агресії