Більшість кінотеатрів у Києві в умовах «жовтої» зони працюватиме з обмеженням кількості місць, але є виключення.

«Жовтень»

Кінотеатр працюватиме з обмеженням: тільки 2/3 місць в залах. Також просить купувати квитки онлайн на сайті, щоб уникнути зайвих контактів.

Multiplex

Кінотеатри мережі Multiplex продають 2/3 місць.

«Планета кіно»

«Планета кіно» не застосовує обмеження щодо місць, а вакцинувала співробітників і просить до сеансу заповнити форму для підтвердження наявності:

  • сертифікату про повну вакцинацію
  • введення 1-ї дози вакцини
  • довідки про одужання від COVID-19
  • ПЛР-тесту
  • експрес-тесту
  • довідки про наявність антитіл до COVID-19

У кінотеатрі кажуть, що це тимчасовий захід, і обіцяють найближчим часом ухвалити остаточне рішення щодо формату роботи.

«Батерфляй»

Кінотеатри мережі «Батерфляй» продають на сайті 2/3 місць.

«Сінема Сіті»

Судячи з сайту, мережа не застосовує обмеження щодо місць, але і не попереджає, що пускатиме тільки вакцинованих глядачів. За телефоном кас кінотеатрів при цьому ніхто не відповідає.

«Київкінофільм»

Комунальні кінотеатри «Флоренція», «Київська Русь», «Дніпро», «Факел», «Старт», імені Шевченко, «Промінь», «Кіото» продають 2/3 місць.


З 23 вересня Україна перейшла до обмежень «жовтої» зони карантину. Вони передбачають, що кінотеатри (як і інші заклади культури) можуть працювати з обмеженням кількості місць: 2/3 за схемою розміщення два заповнені ряди – один порожній або 50% при розміщенні в шаховому порядку. Кінотеатри можуть уникнути цих обмежень, якщо вакцинують 80% співробітників і вирішать працювати тільки для тих клієнтів, що отримали щонайменше одне щеплення проти COVID-19 або мають негативний результат тесту на коронавірус.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі