Робота українського художника Нікіти Кадана увійде до постійної колекції паризького Центру Помпіду, повідомляє Voloshyn Gallery.

Для передачі обрали інсталяцію «Постамент. Практика витіснення (2009-2011)». Вона також увійде до виставки українського сучасного мистецтва «Україна в Помпіду», яка пройде у Франції у 2022 році.

Джерело: Нікіта Кадан

«Постамент. Практика витіснення» макет постаменту, що стоїть у виставковому залі та торкається стелі, і тексту, нанесеного на стіну. Інсталяція місце для пам’ятника, але постаменту немає, лише вузький коридор для глядачів. Текст це хроніка «війни пам’ятників» у пострадянській Україні: про пошкодження та знищення радянських і нових націонал-патріотичних монументів.


Нікіта Кадан учасник художньої групи Р.Е.П., кураторської групи Худрада та голова відділу сучасного мистецтва Кмитівського музею. У 2011 році художник отримав Першу премію PinchukArtCentre Prize, а у 2014-му  Спеціальну премію Future Generation Art Prize. У 2015 році він представив Україну на Венеційській бієнале.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: PinchukArtCentre