В Україні запустили інтерактивну гру за мотивами документального фільму «Байконур. Вторгнення» про таємне проникнення українців на космодром РФ.

Вона розповідає історію створення проєкту. Учасникам пропонують відповісти на серію запитань, поки працює таймер. За кожну неправильну відповідь можна отримати бан на певний термін.

Гра доступна українською та російською мовами. Її розробила компанія Nextpage. За креативну ідею відповідала Fedoriv Agency.


Документальний фільм «Байконур. Вторгнення» розповідає про те, як два українці – дослідник Дмитро Громов та оператор Ангел Ангелов – пробралися на закриту територію казахського космодрому «Байконур», яким наразі управляє Росія. Їхня мета – побачити на власні очі запуск ракети «Союз». Хлопці ризикували життям і свободою: якби їх піймали військові РФ, строк ув’язнення міг би становити від 8 до 20 років за «шпигунство і розголошення державної таємниці».

Прем’єра відбудеться 5 серпня 2021 року.

Раніше редакція The Village Україна розповідала, як Дмитро Громов та Ангел Ангелов знімали стрічку «Байконур. Вторгнення».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Vimeo