Організатори конкурсу International Portrait Photographer of the Year оголосили переможців 2021 року. У ньому могли брати участь як професійні фотографи, так й аматори. 

Перше місце посів портрет «Самотність» австралійського фотографа Форо Яварі. Він отримав загальний приз і переміг у категорії The Portrait Story.

Forough Yavari, International Portrait Photographer of the Year

Друге місце в цій категорії також посіла робота Форо Яварі. Це портрет під назвою «Самотність горя».

Forough Yavari, International Portrait Photographer of the Year

У номінації The Family Sitting переміг Зай Яр Лін із роботою «Діва племені Сурі». На фото неодружена дівчина 25 років, яку оберігає сім’я. Чоловік повинен мати 60 худобин, щоб мати змогу одружитися.

Zay Yar Lin, International Portrait Photographer of the Year

Друге місце в цій категорії посів портрет «Люди річки» фотографа Джатеніпата Кетпрадіта. Це родина племені Каро, яка живе на сході Африки, уздовж річки Омо.

Jatenipat Ketpradit, International Portrait Photographer of the Year

У категорії The Environmental Portrait перемогла робота Йозефа Бургі «Скотар Мундарі», на якій зображений пастух у Південному Судані.

Josef Bürgi, International Portrait Photographer of the Year

Друге місце в цій номінації здобув Карен Уоллер із роботою «Ерн, Кіт і Веранда». 

Karen Waller, International Portrait Photographer of the Year

У номінації The Character Study переміг Зай Яр Лін із роботою «Племінна ідентичність». Маленький хлопчик із розфарбованим обличчям зображений в оточенні рук жінок із бронзовими браслетами. Плем’я в Ефіопії зберігає розпис обличчя та тіла як символи роду.

Zay Yar Lin, International Portrait Photographer of the Year

Друге місце в цій категорії здобув фотограф Форо Яварі з роботою «Я маю мрію». Портрет назвали на честь виступу Мартіна Лютера Кінга-молодшого 1963 року, у якому він закликав припинити расизм.

Forough Yavari, International Portrait Photographer of the Year

Усі фото-переможці можна подивитися за посиланням.


 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі