Стримінгові платформи Netflix і Amazon Studios відмовились співпрацювати з організаторами кінопремії «Золотий глобус» – Асоціацією іноземної преси Голлівуду (HFPA), повідомляє видання Deadline.

Це, зокрема, пов'язано з расовою дискримінацією у HFPA: серед 86 членів журі «Золотого глобуса» немає жодного темношкірого представника. 

У відповідь на бойкот HFPA пообіцяли до кінця 2021 року до складу асоціації набрати не менше 20 нових членів, акцентуючи на темношкірих представниках, а протягом півтора року – збільшити загальну кількість членів HFPA на 50%.

Проте Netflix та Amazon відмовляються співпрацювати з асоціацією, поки не побачать від них конкретних дій.

«Ми припиняємо будь-яку діяльність з цією організацією, поки не відбудуться більш суттєві зміни», – сказав генеральний директор Netflix Тед Сарандос

«Ми не працюємо з HFPA відтоді, як ці проблеми були озвучені вперше. Як і вся індустрія, ми чекаємо щирого і істотного рішення, перш ніж рухатися далі», – сказав гендиректор Amazon Studios Дженніфер Салке.

Бойкот також підтримала акторка Скарлетт Йоганссон.


Також у лютому 2021 року видання The Los Angeles Times опублікувало розслідування про корупцію в HFPA. Йдеться про те, що гонорари членів асоціації «надзвичайно великі», а щорічно напередодні «Золотого глобуса» члени HFPA «отримували дорогі подарунки від тих студій, мереж та знаменитостей, яким вручали нагороди». 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі