Головою Українського культурного фонду призначили Ларису Мудрак, повідомляє Мінкульт.

Лариса Мудрак наразі є президенткою організації Win Win Communication, СЕО в Family Business Network Ukraine і віцепрезиденткою Асоціації благодійників України.

Лариса Мудрак закінчила факультет журналістики Київського університету імені Тараса Шевченка. Розпочала кар’єру як заступниця головного редактора журналу «Наука-Фантастика». Із 1993 по 2000 роки була авторкою та ведучою програм «Радіо Свобода» у Києві, Мюнхені та Празі.

У 2005 році Лариса Мудрак почала працювати в державних структурах, була заступницею голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення України, керівницею Головної служби інформаційної політики Секретаріату Президента України. 

Із 2011 по 2014 роки Лариса Мудрак представляла Україну в Керівному Комітеті Ради Європи з питань медіа та інформаційного суспільства. З 2015 року є незалежною медіаексперткою.  

Лариса Мудрак є заслуженою журналісткою України та лауреаткою загальнонаціональної програми «Людина року – 2003» в номінації «Журналіст року в галузі друкованих ЗМІ».

Як передає Мінкульт, Лариса Мудрак на посаді голови УКФ планує сформувати нову стратегію роботи фонду (теперішня діє до 2021 року), забезпечити відкритість роботи Наглядової ради та сприяти поліпшенню внутрішньої комунікації у фонді.


Попереднім головою Українського культурного фонду був Михайло Захаревич. Він пішов з посади 9 квітня 2021 року.

Український культурний фонд (УКФ) – державна організація, створена у 2017 році для розвитку національної культури та мистецтва в Україні. Підпорядковується Міністерству культури України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото й обкладинка: Український культурний фонд