Паризький музей Лувр оцифрував усі твори мистецтва зі своїх виставок і створив для них окремий сайт, повідомляє пресслужба музею.

На сайті вже є понад 482 тисячі записів: роботи з Лувру та Національного музею Ежен-Делакруа, скульптури з садів Тюїльрі та Карусель. У мережі доступна вся колекція Лувру незалежно від того, чи перебувають ці твори зараз у музеї, чи їх позичали в інших власників.

На сайті можна вивчати кожен твір окремо, створювати тематичну вибірку, фільтрувати за датою створення або приналежністю до певного виду (скульптура, картини). У кожного твору є опис, де вказана назва, дата створення, імʼя автора, розмір, матеріал виробу й історія роботи. Також можна скористатися інтерактивною картою, яка дозволяє розглядати твори кімната за кімнатою, як у музеї.

«Я впевнений, що цей цифровий контент ще більше надихне людей приїжджати в Лувр, щоб особисто ознайомитися з колекціями», – розповів директор музею Жан-Люк Мартінез.

У музеї також зазначили, що базу даних на сайті будуть регулярно наповнювати новими творами. Наразі інформація доступна англійською та французькою мовами.


У березні 2021 року модний дім Chanel створив культурний фонд, кошти з якого використовуватимуть для премій митцям-новаторам і для підтримки культурних організації.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі