Модний дім Chanel створив культурний фонд, кошти з якого використовуватимуть для підтримки митців і новаторських ідей у культурі, повідомляють у компанії.

Фонд буде працювати у двох напрямах:

 Премія Chanel для підтримки митців, які пропонують новаторські ідеї / рішення у своїй галузі. Це будуть індивідуальні нагороди в розмірі 100 тисяч євро для десяти митців у галузі музики, танців, перформансу та візуального мистецтва.

Премію можуть отримати митці різного віку, статі та національності. Вона забезпечуватиме фінансування новаторських проєктів, а також надасть доступ до менторства від спільноти Chanel. Список перших лауреатів премії оголосять уже у 2021 році.

 Довгострокове партнерство з культурними організаціями для створення нових програм, розвитку інновацій у культурі та просування проєктів, які приносять користь культурі й суспільству. Серед партнерів – Національна портретна галерея Лондона, Андеграунд музей у Лос-Анджелесі, паризький Центр Помпіду та артцентр GES-2 в Москві.

«Культурний фонд Chanel прагне відстоювати рівність голосу й забезпечувати видимість глобальних змін, коли мистецтво є життєво важливим джерелом натхнення та змінює погляди на те, як ми дивимося на світ», — заявили в компанії.


У 2021 році Український культурний фонд започаткував професійну премію у сфері культури. Премію створили для того, щоб просувати культурні проєкти освітньо та комунікаційно. Вона визначатиме найкращі проєкти, що були підтримані УКФ попереднього року, і сприятиме їхній додатковій популяризації.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі