15–21 квітня 2021 року в кінотеатрі «Жовтень» пройде 11-й фестиваль американського кіно «Незалежність».

 ЩО ПОКАЖУТЬ НА ФЕСТИВАЛІ: 

«Синій оксамит» – трилер режисера Девіда Лінча. За цю стрічку Лінч був номінований на «Оскар» як найкращий режисер, Денніс Хоппер – на «Золотий глобус» за акторську гру, а Ізабелла Росселліні була відзначена на Independent Spirit Award за найкращу жіночу роль.

Кадр із фільму «Синій оксамит»

 «Дикі серцем» – роуд-муві від Девіда Лінча. У 1990 році фільм отримав «Золоту пальмову гілку» Каннського кінофестивалю.

Кадр із фільму «Дикі серцем»

«MІНАРІ» – напівавтобіографічна драма про корейську родину, що намагається пристосуватися до життя іммігрантів в Америці. Фільм отримав «Золотий Глобус 2021» за найкращий фільм іноземною мовою.

Кадр із фільму «Mінарі»

«МЕЙНСТРИМ» – фільм-застереження про руйнівну силу соціальних медіа. Нова робота від Джії Кополла – наймолодшої режисерки з італійсько-американської родини кінематографістів та акторів Кополла.

Кадр із фільму «Мейнстрим»

«ГЛОРІЇ» – байопік про феміністку Глорію Стайнем. Фільм прослідковує життєвий шлях Стайнем: від часів її молодості до популярності – п’ять постатей Глорії знайомлять глядача з різними етапами її життя: юність в Індії, заснування журналу «Міс» у Нью-Йорку, роль у розвитку руху за права жінок у 1960-х і далі.

Кадр із фільму «Глорії»

«МІСЯЧНА СОНАТА» – фільм про те, як набута вада може стати особливою рисою. Стрічка поєднує мемуари зростання глухого хлопчика, старість дідуся без слуху й Бетховена, який, уражений глухотою, написав «Місячну сонату».

Кадр із фільму «Місячна соната»

«СЕЙТАН ТА АДАМ» – документальна робота про трансформувальну силу музики. Фільм розповідає про Сейтана й Адама – блюзовий дует і їхню вуличну кар’єру наприкінці 1980-х – на початку 1990-х. Режисер В. Скотт Бальсерек протягом двадцяти років документував дует, щоб розповісти його шлях від вуличних виступів у Гарлемі до все більших майданчиків.

Кадр із фільму «Сейтан та Адам»

У 2021 році фестиваль пройде в змішаному форматі. Покази відбудуться в Києві, в кінотеатрі «Жовтень», а декілька документальних стрічок будуть доступні для онлайн-перегляду.

Повну програму фестивалю можна подивитися тут.


У фокусі фестивалю «Незалежність» – актуальні ігрові та документальні фільми на соціально важливі теми, що демонструють різноманіття США, американського кінематографу та силу незалежного творчого мислення. Фестиваль проходить за підтримки Посольства США в Україні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото й обкладинкаAmerican independence film festival