Український фільм «Земля блакитна, ніби апельсин» переміг у номінації Spotlight Award американської премії Cinema Eye Honors 2021, повідомляє Державне агентство України з питань кіно.

«Земля блакитна, ніби апельсин» – це повнометражний дебют Ірини Цілик, який розповідає про сім’ю, що живе в «червоній зоні» Донбасу. 36-річна Ганна сама виховує чотирьох дітей. Мама й діти мають багато захоплень, грають на музичних інструментах і знімають аматорське кіно про своє життя під час війни. Незважаючи на військові дії, родина намагається зберігати оптимізм.

Cinema Eye Honors – це премія, заснована у США для визнання та вшанування майстерності й інновацій у документальному кіно.


«Земля блакитна, ніби апельсин» – перший український фільм, який здобув нагороду за режисерську роботу на найбільшому фестивалі незалежного кіно США «Санденс». Фільм отримав уже понад двадцять нагород на міжнародних кінофестивалях. Також картина ввійшла до списку повнометражних фільмів, яких допустили до розгляду на 93-й «Оскар».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото й обкладинка: Державне агентство України з питань кіно