«Гамбіт королеви» стане мюзиклом, повідомляє People. Продюсерська компанія Level Forward придбала права на театральну постановку книги Волтера Тевіса про вигадану шахістку.

«Ця історія стала гучним висловлюванням на тлі сучасної боротьби за гендерну й расову рівність, і ми з нетерпінням чекаємо можливості зайнятися реалізацією цього проєкту», – зазначили генеральна директорка Level Forward Едрієнн Беккер і продюсерка Джулія Данець.

Кадр із мінісеріалу «Гамбіт королеви»

Компанія поки не оголосила творчої команди, деталей кастингу та дати прем’єри.


Продюсерську компанію Level Forward у 2018 році створили Ебігейл Дісней (донька Волта Діснея) та Едрієнн Беккер. Компанія за три роки здобула 37 номінацій на театральну премію «Тоні» і є постановником бродвейських мюзиклів What The Constitution Means To Me, Oklahoma! та інших.

«Гамбіт королеви» – це історія про життя дівчини, яку навчив грати в шахи прибиральник у дитячому будинку. У творі піднімаються теми алкоголізму, наркоманії, фемінізму й усиновлення.

«Гамбіт королеви» став найпопулярнішим мінісеріалом на Netflix: за перші 28 днів після прем’єри його подивилися рекордні 62 мільйони користувачів. Серіал отримав дві нагороди «Золотий глобус» і дві нагороди Critics’ Choice.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Netflix