Британський художник Бенксі виставить на аукціон Christie’s свою картину, присвячену медикам-борцям з COVID-19, пише ВВС.

Робота площею 1 м2 називається «Game Changer» («Той, хто змінює правила гри»). На ній хлопчик грається із медсестрою-супергероїнею, водночас Бетмен і Людина-Павук лежать без діла у кошику.

«Дякую за все, що ви робите. Сподіваюся, що ця робота трошки освітлить місце, навіть якщо воно буде лише чорно-білим», – написав художник у записці до цієї картини, яка в травні 2020 року з’явилася в лікарні Саутгемптона.

У лікарні залишиться копія картини, тоді як оригінал спочатку показуватимуть в офісі Christie’s з 8 по 15 березня, а 23 березня продадуть на аукціоні. Ціна стартуватиме з 2,5-3,5 мільйона фунтів стерлінгів.

Очікується, що за картину дадуть щонайменше 4 мільйони доларів – ці гроші художник передасть Національній службі охорони здоров’я Великої Британії.


У 2018 році Бенксі розігрував свою скульптуру Dream Boat на лотереї, щоб усі зібрані кошти віддати на допомогу біженцям.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Бенксі