Журі 71-го Берлінського кінофестивалю обрало переможців цьогорічної премії у восьми номінаціях. 

Головну нагороду фестивалю, «Золотого ведмедя», отримала сатирична драма румунського режисера Раду Жуде Bad Luck Banging or Loony Porn («Невдалий секс, або божевільне порно»). 

Фільм розповідає про вчительку, чиє порно-відео опинилось в інтернеті. Вона стикається з батьками своїх учнів, які вимагають її звільнення.

Трейлер фільму Bad Luck Banging or Loony Porn

Гран-прі журі отримав фільм «Колесо фортуни і фантазії» японського режисера Рюсуке Хамагуті, а «Срібного ведмедя» – «Містер Бахманн та його клас» режисерки з Німеччини Марії Шпет.

Найкращою актрисою стала Марія Еггерт, яка зіграла у фільмі «Я твій чоловік». За найкращу роль другого плану нагородили Ліллу Кіцлінгер, котра знялася у кінострічці «Ліс – Я бачу тебе всюди».

«Срібного ведмедя» за найкращу режисуру отримав Денеш Надь («Природне світло»), за найкращий сценарій – Хон Сан Су («Вступ»), за видатний мистецький внесок – Ібран Асуад за монтаж фільму «Поліцейський фільм».

Організатори обіцяють відкрити для публіки покази фестивальних фільмів у червні. Тоді ж планують вручити нагороди в межах другої частини Берлінале, яку хочуть провести офлайн.


З 2021 року Берлінський фестиваль відмовився від поділу акторських нагород на «чоловічі» та «жіночі», тому вперше встановив гендерно нейтральний призи за «найкращу роль» і за «найкращу роль другого плану».

Фільм «Стоп-Земля» української режисерки Катерини Горностай брав участь у конкурсній програмі Generation 14plus.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі