Британський вуличний художник Banksy показав процес створення графіті на стіні колишньої в’язниці в місті Редінг на півдні Англії.

Banksy показав усі процеси створення графіті. Він працював у темряві з ліхтариком, використовуючи аерозольну фарбу, трафарети, валик з фарбою та воду. На відео накладена звукова доріжка з програми популярного в минулому живописця Боба Росса, який начебто коментує роботу художника.

На малюнку Banksy зображений в’язень, одягнений у смугасту уніформу. Він спускається по мотузці, зробленій із простирадл. Один кінець мотузки перекинутий через цегляну стіну, а до іншого прив’язана друкарська машинка.

Мистецтвознавці пов’язують зображення з ірландським письменником Оскаром Вайлдом, який відбував покарання в Редінгській в’язниці з 1895 по 1897 рік.

Процес створення графіті

Будівля в’язниці в Редінгу покинута з 2013 року. У 2019 році уряд країни виставив її на продаж, але угода з покупцем зірвалася. Тоді міська рада запропонувала переобладнати об’єкт у центр мистецтв.


У червні 2020 року Banksy опублікував у своєму Instagram нову роботу. Вона присвячена протестам проти расизму та жорстокості поліції в США, які почалися після вбивства темношкірого американця Джорджа Флойда. Також він зізнався в авторстві графіті, де дівчинка крутить на талії велосипедну шину.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Neil Fearn, Twitter