Штучний інтелект написав драматичну п’єсу під назвою «Коли робот пише пєсу», яка зачіпає теми кохання, самотності й сексу, пише The Guardian.

У розробленні програми, яка писала пєсу, брали участь IT-фахівці, театральні діячі й академіки. Проєкт був створений за участі Чеського центру в Лондоні й празького театру. 

Драма зачіпає теми любові, самотності, продуктивності та сексу. Розробники пов’язують це з розповсюдженістю онлайн-порнографії в інтернеті. Також герої жартують.

Головний герой пєси – робот, який подорожує сценами з виглядом класичного зомбі (або сучасного Франкенштейна). Його господар Віктор (як і в історії Мері Шеллі) помер, і роботу доводиться змагатися з людством. Він зустрічає підозрілих жінок, які стогнуть, кружляють і кидаються до його ніг. 

Теми, які озвучують у «Коли робот пише пєсу», «є доволі беземоційними» й «не мають глибини сюжету», вважають у The Guardian. Робот переходить від однієї сюрреалістичної сцени до іншої, немов уві сні. Репліки й діалоги героїв є доволі незграбними.

«Коли робот пише пєсу» можна подивитися онлайн на сторінці у Facebook, на YouTube-каналі та на сайті театру. Драма поставлена чеською мовою з англійськими субтитрами.

«Навіть якщо алгоритми можуть допомогти нам знайти кохання, рекомендувати ідеальну книгу на Amazon і, здається, знають нас краще, ніж ми самі, робот не може написати оригінальну п’єсу, що захоплює, принаймні поки що», – підсумували у виданні.


Науковці британського Університету Уоріка створили штучний інтелект, якому вдалося відшукати 50 нових планет у Всесвіті. А в Японії уряд фінансує технології з підбору пар за допомогою штучного інтелекту.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Švandovo Divadlo