Медіасервіс Megogo почав власне виробництво аудіосеріалів. 23 лютого 2021 року з’явився перший аудіосеріал «Куренівка: історія київського потопу». Він створений до 60-ї річниці пам’яті Куренівської трагедії.

Цей аудіосеріал має документально-художній жанр. Він складається з 6 епізодів. Уперше в Україні до виробництва аудіопроєкту залучили кінорежисера й акторський склад.

«В аудіосеріалі ми відновили події 1961 року та розповіли історію людських доль. Що стосується саме формату аудіосеріалу, це, по суті, наративний подкаст. В основі повноцінна історія, документальна або художня, з детально пропрацюваним сюжетом, персонажами й подіями. У наших аудіосеріалів є режисери й акторський склад», – розповідає Іван Шестаков, директор зі стратегічного розвитку Megogo.

Робота над аудіосеріалом «Куренівка: історія київського потопу» тривала майже 3 місяці. Режисер і сценарист аудіосеріалу про Куренівську трагедію – Корній Грицюк, звукорежисери – Василь Явтушенко й Ася Федоськіна. Серед акторів  Римма Зюбіна, Андрій Куликов, Денис Шацький.

Прослуховування аудіосеріалів безкоштовне у розділі «Аудіо» в застосунку Megogo.


Куренівська трагедія – техногенна катастрофа, що сталася в Києві 13 березня 1961 року, коли потужний селевий потік із Бабиного Яру крізь прорвану дамбу затопив Куренівку й призвів до численних жертв.

Також Megogo працює ще над приблизно десятьма аудіосеріалами. Їх планують випустити протягом 2021 року. Серед них  проєкт на основі листувань Лесі Українки; історія про подорож на Антарктиду; документальний проєкт до річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС; історії за мотивами оповідань Ірени Карпи.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОбкладинкаMegogo