Онлайн-кінотеатр Takflix разом із Кримським домом започатковують акцію «Додому» в Крим». Суть акції – показати фільм українського режисера Нарімана Алієва «Додому» жителям Криму. Проєкт триватиме протягом місяця, з 17 лютого до 17 березня.

«Для мене важливо, щоб фільм могли подивитися в Криму. Але легальної можливості зробити це не було. Свого часу, коли надходили пропозиції з Російської Федерації щодо придбання прав на стрічку, ми відмовляли. Для мене неприпустима співпраця з країною-агресором, доки йде війна та частина української території окупована. Сподіваюся, ця невелика акція стане певним містком між людьми з Криму та материкової частини України», – розповідає в коментарі The Village Україна режисер фільму Наріман Алієв.

Як це працює

Кожен охочий, який знаходиться на материковій частині України, може придбати фільм «Додому» в подарунок на сайті онлайн-кінотеатру й залишити квиток «підвішеним» для кримчанина.

Takflix передасть усі подаровані квитки в Кримський дім, де щотижня серед зареєстрованих учасників обиратимуть випадкових переможців, які будуть дивитися кіно.

Як подарувати квиток

  • перейти за лінком
  • натиснути на кнопку «Подарувати»
  • у полі отримувача вказати електронну пошту [email protected]
  • оплатити 75 гривень

«Додому» – повнометражний дебют режисера Нарімана Алієва. За сюжетом, у кримського татарина Мустафи помирає первісток. Батько приїжджає до Києва, куди його два сини поїхали після анексії Криму, аби повернути молодшого сина додому, а старшого поховати на батьківщині в Криму.

Фільм отримав премію кінокритиків «Кіноколо» як найкращий фільм року. Наріман Алієв став найкращим режисер року. Нагороду «Кінокола» за найкращу чоловічу роль отримав виконавець головної ролі у стрічці Ахтем Сеітаблаєв.

стрічка «Додому» потрапила до лонглиста премії американської кіноакадемії «Оскар».

Також «Додому» потрапив до лонг-ліста премії американської кіноакадемії «Оскар», до лонг-ліста премії Європейської кіноакадемії, премії «Золотий глобус».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі