4 березня 2021 року в український прокат вийде відреставрована версія фільму «Любовний настрій» гонконзького режисера й сценариста Вонга Карвая, повідомляє Arthouse Traffic.

Кадр із фільу «Любовний настрій»

«Любовний настрій» – класичний фільм 2000 року. В український прокат вийде 4К-реставрація, створена під контролем режисера до 20-річного ювілею картини. Покази проходитимуть мовою оригіналу (кантонський діалект китайської) з українськими субтитрами. 

Про фільм

Дія відбувається в Гонконзі 1962 року. Дві подружні пари, пан Чоу з дружиною та пані Су з чоловіком, одночасно поселяються в сусідніх квартирах. Поки їхні партнери на роботі чи в закордонних відрядженнях, Чоу та Су проводять багато часу на самоті й спілкуються одне з одним, як звичайні сусіди. Усе змінюється, коли вони дізнаються, що їхні партнери – коханці. Чоу та Су намагаються зрозуміти, як почався цей роман, і поступово зближуються.

Кадр із фільу «Любовний настрій»

«Любовний настрій» посідає 2 місце в рейтингу «100 найкращих фільмів ХХІ століття» за версією ВВС, а також 5 місце в аналогічному рейтингу від The Guardian.


Прем’єра фільму відбулася на Каннському кінофестивалі у 2001 році. Стрічка отримала нагороди Каннського кінофестивалю за найкращу чоловічу роль (Тоні Люн Чу Вай), Європейської кіноакадемії за найкращий неєвропейський фільм, «Сезар» за найкращий іноземний фільм у 2001 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фотоArthouse Traffic