12-й Одеський міжнародний кінофестиваль буде сфокусований на українському кіно, повідомляють організатори.

Єдиною конкурсної програмою фестивалю, який цього року вирішили приурочити до 30-річчя незалежності України, стане національний конкурс (у категоріях повного й короткого метру). Нагороди даватимуть за найкращий фільм, найкращу режисуру та найкращі акторські роботи.

Також на глядачів чекають позаконкурсні секції «Гала-прем’єри», «Фестиваль Фестивалів», серія ретроспективних показів, секція Film Industry office та освітня програма «Літня кіношкола».

Програмним відділом 12-го ОМКФ буде займатися компанія «Артхаус Трафік» на чолі з Денисом Івановим.

Форму для подачі заявок на участь у національному конкурсі відкриють у другій половині лютого.

Одеський міжнародний кінофестиваль, 2019 рік. Фото: ОМКФ, Facebook

12-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться в Одесі 14–21 серпня 2021 року. На початку 2021 року ОМКФ змінив керівний склад. Виконавчою директоркою стала Анна Мачух, яка також є директоркою Української кіноакадемії та співзасновницею онлайн-платформи DzygaMDB. Операційною директоркою ОМКФ стала Катерина Звєздіна, а директором зі стратегічного розвитку став Олександр Холоденко. PR-директоркою фестивалю залишилася Тетяна Власова, яка обіймає цю посаду з 2018 року.

Одеський міжнародний кінофестиваль проходить щорічно влітку з 2010 року. Але у 2020 році через пандемію коронавірусу він відбувся в онлайн-форматі з 25 вересня до 3 жовтня. Гран-прі отримала стрічка «Вечеря в Америці» Адама Ремейера.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі