Фільм української режисерки Катерини Горностай «Стоп-Земля» відібрали до конкурсної програми кінофестивалю Берлінале у 2021 році, повідомили на сторінці стрічки у Facebook.

Світова прем’єра фільму «Стоп-Земля» відбудеться на початку березня на Берлінале в конкурсній програмі Generation 14plus. З 9 до 20 червня його покажуть у кінотеатрах Берліна для широкої аудиторії. В Україні фільм має вийти у прокат у другій половині 2021 року.

«Стоп-Земля» – чуттєва автобіографічна історія про дослідження себе. Це історія 16-річної дівчини Маші та її друзів у найтривожніші для них моменти дорослішання. Сценарій написала режисерка Катерина Горностай.

У фільмі грають непрофесійні актори-підлітки, з якими режисерка працювала в акторській лабораторії восени 2019 року.

✨stop - zemlia✨ is selected for Berlinale Generation - Berlin International Film Festival! soon in the cinemas in...

Опубліковано Stop-Zemlia / стоп-земля Понеділок, 8 лютого 2021 р.

Фільм «Стоп-Земля» отримав нагороди копродукційного ринку Connecting Cottbus у Німеччині: Best Pitch і Producer's Network Award. А також його назвали одним із найкращих у пітчингу індустріальної секції на Одеському міжнародному кінофестивалі у 2017-му році. Під час лабораторії Міжнародного фестивалю New Horizons у Польщі фільм отримав відзнаку Лондонської кіноакадемії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: кадр із фільму «Стоп-Земля»; Державне агентство з питань кіно