Дитяча версія документального фільму «Віддалений гавкіт собак» про війну на Донбасі ввійшла до шкільної програми Данії, повідомляє посольство України в Данії.

Стрічка розповідає про життя 10-річного хлопчика Олега та його близьких на лінії розмежування. Зйомки відбувалися в селі Гнутове Донецької області з 2015 до 2017 року. У стрічці розкривається тема впливу військового конфлікту на дітей.

Дитяча версія цього фільму називається «Олег і війна», її показуватимуть у Данії учням 6–9 класів. У фільмі також є інформація щодо Конвенції про права дитини та Цілей сталого розвитку ООН. Після перегляду цього фільму учням пропонуватимуть створити власні короткометражні фільми, які стосуватимуться прав дітей.


«Віддалений гавкіт собак» – це фільм данського режисера Саймона Вільмонта, спільного виробництва Данії, Швеції та Фінляндії.

Прем’єра відбулась у 2017 році. У серпні 2020 року фільм номінували на премію «Еммі». До цього стрічка отримала премію Джорджа Фостера Пібоді в категорії «Документальні фільми», а у 2018 році потрапила до списку фіналістів на премію «Оскар» у номінації «Найкращий документальний фільм».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі