Гурт Ragapop зіграв у Національній кінематеці України в межах проєкту Zmova.

Проєкт Zmova від культурної агенції kontrabass promo – це серія музичних лайвів про старі культурні локації Києва, які зараз потребують фінансової та комунікаційної допомоги. 

Національна кінематека України розташована в Києві біля станції метро «Лісова». Це одна з трьох великих кіностудій в Україні, крім Одеської студії художнього кіно та кіностудії імені Довженка в столиці. Вона спеціалізувалася на створенні документально-наукових та анімаційних фільмів. Тут створили мультсеріали «Козаки», «Лікар Айболить», «Капітошка», «Я та інші» Фелікса Соболєва з низкою психологічних експериментів.

За останні десять років у кінематеці майже нічого не знімали: усі приміщення в аварійному стані, павільйони потребують капітального ремонту, держава не виділяла кошти. Крім того, забудовники постійно хочуть викупити приміщення під ЖК. У 2020 році завдяки новому керівництву відремонтували один із павільйонів, у якому знімали виступ гурту Ragapop.

Музиканти зіграли чотири треки: «Сяся», «Февросія», «Гордості» та Totally out of control.

«Цим проєктом ми показуємо, що в складні часи єдиний спосіб працювати якісно й ефективно в культурній сфері – це колаборація. У співпраці ми допомагаємо одне одному, об’єднуємо інформаційні ресурси та доносимо продукти ширшій аудиторії. А ще ми розвиваємо україномовний контент у Youtube, привертаючи ним увагу до реальних проблем культурних локацій і відкриваючи світові молоду українську музику», – співавторка ідеї Катерина Войчук.

Ragapop – це проєкт Руслани Хазіпової й Анни Нікітіної з гурту Dakh Daughters і музиканта та саунд-продюсера Антона Очеретяного. На початку липня гурт випустив мініальбом «Сяся» й два відео: «Сяся» та «Гордості».


Перший виступ у межах проєкту Zmova знімали в Національному художньому музеї з гуртом Hyphen Dash, другий – у Національній бібліотеці імені Вернадського, де виступив репер Курган. Усього планують зробити чотири відео.

Автори ідеї: Юра Базака, Катерина Войчук і Катя Андрієнко. Інтерв’юером та автором усіх чотирьох історій був Євген Гордєєв. Проєкт Zmova реалізували за підтримки Українського культурного фонду.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Катя Андрієнко