Український театральний режисер і продюсер Сергій Проскурня помер на 64-му році життя, повідомив актор й ексміністр культури Євген Нищук.

Причина смерті не розголошується.

Це був не просто режисер, видатний культурний діяч, філософ.. Я його називав наш Драматург.. Важко осягнути масштаби...

Опубліковано Євгеном Нищуком Понеділок, 1 лютого 2021 р.

Сергій Проскурня – український театральний режисер, продюсер, лауреат премій Національної спілки театральних діячів України «Експеримент» та імені Сергія Данченка.

Народився 28 листопада 1957 року у Львові. Вчився у Київському державному інституті театрального мистецтва імені Івана Карпенка-Карого.

Сергій Проскурня був співорганізатором численних мистецьких фестивалів і культурних заходів в Україні, зокрема, міжнародних. У 2005 році він став членом Національної ради з питань культури та духовності при Президентові України, а у 2008-му очолив Комісію ради з питань захисту культурно-інформаційного простору. У 2007 році працював у Міністерстві культури і туризму.

У 2009 році протягом майже трьох місяців Проскурня був гендиректором і художнім керівником Одеського національного академічного театру опери і балету. З 2009 до 2015 року головним режисером Черкаського драмтеатру.

У 2013–2014 роках Проскурня зняв кінопроєкт «Наш Шевченко», частину сюжетів для якого знімав під час Революції гідності. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Facebook Sergii Proskurnia