На YouTube опублікували документальний фільм BBC Royal Family 1969 року, який розповідає про життя королівської сім’ї у Великій Британії, пише CNN.

Коли фільм вперше показали в ефірі BBC, його подивилися 30 мільйонів глядачів, що зробило його однією із найбільш рейтингових телевізійних передач в історії Великої Британії. За оцінками BBC, загалом у світі його подивилися понад 350 мільйонів глядачів.

Однак із 1970-х років фільм не виходив в ефір: його поклали в архіви, як повідомляється, на прохання Букінгемського палацу. 110-хвилинний фільм Річарда Коустона нібито не сподобався королеві Єлизаветі II через те, що показував надто інтимні моменти життя королівської родини. Наприклад, у ньому були фрагменти, як королівські особи їдять разом, як королева риється в сумочці або як вона порівнює посла США з горилою.

Невідомо, хто зараз розмістив фільм Royal Family на YouTube. Відео було швидко видалено з платформи після запиту про порушення авторських прав.


На платформі Netflix з 2016 року виходить біографічний серіал «Корона» (The Crown), що розповідає про життя королеви Єлизавети. Британський міністр культури Олівер Дауден вимагав, щоб Netflix додав в початкові титри серіалу примітку, що сюжет – вигаданий, проте стрімінг відмовився це робити.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОбкладинкаEverett Collection/ Vida Press