Українська співачка alyona alyona стала лауреаткою європейської премії Music Muves Europe Talent Awards 2021. Нею нагороджують артистів, які показують сьогоднішнє і майбутнє звучання Європи, йдеться на сайті премії.

«Абсолютно всі номінації в моєму житті з’являлися неочікувано. Але завжди було неймовірно приємно. Особливо номінації за кордоном. Коли люди не знають твоєї мови, але щиро відчувають твій вайб і намагаються зрозуміти твій меседж ти розумієш, що робиш музику не дарма», – написала alyona alyona в Instagram.

Разом із нею лауреатами премії стали ще сім виконавців: Melenas (es), Inhaler (ie), Rimon (nl), Julia Bardo (it), Sassy 009 (no), Lous and The Yakuza (be), Vildá (fi).

Також alyona alyona здобула найбільше голосів у додатковій номінації Public Choice Award.

Співачка отримає 15 000 євро та підтримку для розвитку кар’єри від партнерів премії, а також можливість зняти лайв-сесію у студії Deezer у Парижі.


Премія ММЕТА співфінансується програмою Creative Europe і відзначає нових артистів, які презентують сьогоднішнє і майбутнє звучання Європи. Головний меседж премії - об’єднувати та просувати європейську культуру. На премію подаються тисячі претендентів, 16 стають номінантами, а нагороду отримують 8. Ще одному музиканту присуджують приз глядацьких симпатій. Обирало переможців журі з представників Spotify, BBC Radio 1, Estragon Club, Melt!, ESNS і Reeperbahn.

У листопаді 2020 року аlyona аlyona презентувала новий кліп на трек «Дубадав». А в грудні вийшов кліп на спільний трек співачки та гурту Kalush «Вода».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Юля Вебер для The Village Україна