Ґетеборзький кінофестиваль відправить одну людину на маяк, розташований на острові Патер Ностер у Північному морі, і буде тиждень показувати фільми фестивальної програми.

Гостю пропонується відчути повну ізоляцію: у нього не буде ані комп’ютера, ані телефона, щоб поспілкуватися з друзями або близькими. Але щодня йому надаватимуть можливість записати відеощоденник із враженнями про фільми та свій досвід життя на самоті в маяку.

Із питань безпеки на острові знаходитиметься ще одна людина, яка перевірятиме, чи все добре. Гість бачитиме її один раз на день.

Охочі відправитися на острів Патер Ностер мають подати заявку тут. Із претендентами спочатку проведуть співбесіди, обраного учасника оголосять 19 січня. 30 січня він відправиться на острів, де проведе один тиждень. Усі витрати на їжу, житло, транспорт і кінопокази покриватимуть організатори.

Ґетеборзький кінофестиваль, який щорічно проходить у Швеції, відбудеться в онлайн-форматі з 29 січня до 8 лютого 2021 року. Організатори також пропонують ексклюзивні офлайн-покази на одну особу на двох інших майданчиках: на арені «Скандинавіум» в оточенні порожніх трибун і кінотеатрі «Дракен», де фільми будуть представляти особисто режисери. Квитки на ці кінопокази будуть розіграні серед зареєстрованих учасників фестивалю.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: маяк на острові Патер Ностер, Wikimedia