Засновник фінського метал-гурту Children of Bodom й один із найвідоміших гітаристів у світі Алексі Лайхо помер на 42 році життя.

Лайхо помер у своєму будинку в Гельсінкі. Офіційно про це повідомили 4 січня 2021 року, проте в заяві йдеться, що музикант помер «минулого тижня». Причина смерті не розголошується. Відомо, що в останні роки життя Лайхо «страждав від довготривалих проблем зі здоров’ям».


Алексі Лайхо народився 8 квітня 1979 року у фінському місті Еспоо. У 1993 році він заснував гурт IneartheD, який згодом перейменували в Children of Bodom. Гурт був одним з основних у жанрі мелодійного дез-металу й одним з найбільш комерційно успішних виконавців із Фінляндії. Children of Bodom випустили 10 студійних альбомів. Останній вийшов у 2019 році. Цього ж року гурт відіграв свій прощальний концерт. 

Після розпуску Children of Bodom Лайхо створив гурт Bodom After Midnight, який записав три пісні та зняв один кліп. Він вийде посмертно.

Лайхо входив до сотні найшвидших гітаристів за версією журналу Guitar World. Він також був учасником гуртів Warmen, Sinergy, Kylähullut і The Local Band. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОБКЛАДИНКА: Alexi Laiho Official, Facebook