Американський гурт Twenty One Pilots потрапив до «Книги рекордів Гіннеса» за створення найдовшого кліпу в історії, який тривав майже 178 днів, повідомили музиканти.

Кліп на пісню «Level of Concern» продовжувався 4 264 години, 10 хвилин і 25 секунд, тобто майже 178 днів. Музиканти планували зробити відео нескінченним. Проте трансляція закінчилася, коли барабанщик Джош Дан начебто випадково перервав її, щоб увімкнути у розетку новорічну гірлянду.

Інтерактивний кліп на трек «Level of Concern» Twenty One Pilots анонсували у червні 2020 року. Кожен охочий міг взяти участь у створенні музичного відео. Для цього потрібно було відзняти та завантажити власний ролик на сайт гурту. Далі відео переглядали модератори. Якщо воно було прийнятним, то його приєднували до попередніх. Так кліп програвався безперервно. Над цим проєктом разом із музикантами працювала відеоплатформа Imposium. 

У результаті кліп тривав 4264 години, 10 хвилин та 25 секунд, об’єднавши фрагменти від понад 162 тисяч шанувальників. Відео стало найдовшим в історії. Попередній рекорд був у 24-годинного ролика на пісню Фаррелла Вільямса «Happy». Наразі запис трансляції на YouTube-каналі гурту недоступний. Можна подивитися оригінальний кліп.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Twenty One Pilots