Письменник Сергій Жадан і художник Павло Маков 18 грудня презентують нову книжку «Постійне місце проживання» про життя в Харкові.

Обкладинка книги «Постійне місце проживання»

Книжка містить графічні роботи й поезію, що були відібрані Павлом Маковим і Сергієм Жаданом незалежно один від одного: вірші не описують графічні роботи, а графіка не ілюструє вірші. Цей артбук двох харківських митців – спроба переглянути останні 27 років життя в Харкові крізь власні твори. Видання має зворотну хронологію.

Сторінка книги «Постійне місце проживання» з поезією Сергія Жадана та графікою Павла Макова

«Постійне місце проживання» видали, зокрема, завдяки донатам на краудфандинговій платформі «Спільнокошт».

На презентації автори розкажуть, як створювалася книга, чому вони вирішили працювати разом, як пандемія вплинула на вигляд книги.

Павло Маков і Сергій Жадан

Павло Маков – український художник, член Королівського товариства живописців та графіків Великої Британії. Його роботи виставлені в Музеї Вікторії та Альберта (Лондон), Метрополітен-музеї (Нью-Йорк), Національній художній галереї (Київ), Центрі сучасного мистецтва (Осака).

Сергій Жадан – український поет, прозаїк, музикант, фронтмен гуртів «Жадан і Собаки» та «Лінія Маннергейма», лауреат міжнародних літературних конкурсів. Його твори були перекладені 12 мовами.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото:  IST Publishing