Найкращий учитель світу у 2020 році за версією Global Teacher Prize Ранджит Дісалі половину виграного мільйона доларів віддасть дев’яти іншим фіналістам премії.

Тобто кожен учитель-фіналіст отримає мінімум по 50 тисяч доларів.

За шість років існування премії переможець уперше поділився своїм виграшем з іншими вчителями.

Чим Ранджит Дісалі заслужив премію?

Індієць Ранджит Дісалі працює в сільській початковій школі для дівчат Zilla Parishad, яка була напівзруйнована, коли він прибув до неї у 2009 році, а її відвідуваність становила 2%. Зокрема тому, що дітям не викладали їхньою рідною мовою – каннадою. Дісалі вивчив цю мову й переклав нею всі необхідні підручники. Також він створив онлайн-базу з відеолекціями, аудіовіршами та завданнями, що розвивають. У своєму домі Дісалі створив лабораторію, звідки проводить онлайн-уроки, демонструючи наукові експерименти. Зараз відвідуваність школи становить 100%, а у 85% учениць відмінні оцінки.

Global Teacher Prize в Україні

В Україні є локальна версія цієї премії – Global Teacher Prize Ukraine, яку у 2017 році заснувала громадська спілка «Освіторія». У 2020 році її переможцем став учитель історії Василь Дяків із Тернопільської області. Як нагороду він отримав 250 тисяч гривень, поїздку до Лондона на Global Education & Skills Forum і рік навчання від громадської спілки «Освіторія».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: скриншот із відео Global Teacher Prize