Український режисер Антоніо Лукіч створить туристичний маршрут місцями зйомки фільму «Мої думки тихі», яка відбувалася на Закарпатті.

Кадр із фільму «Мої думки тихі»

Плани створити такий маршрут у 2021 році Лукіч озвучив на форумі ідей і рішень Re:Open Zakarpattia, передає «Суспільне».

За його словами, так за допомогою кіно можна популяризувати й розвивати регіон.

«Кіно історично приваблювало туристів у місця своєї дії. Складно не згадати про маршрут героїв фільму «Третя людина», коли ти у Відні. Фільм «Залягти на дно в Брюгге» став приводом для багатьох відвідати пряникове європейське містечко напередодні Різдва. Фінляндія вабить усіх творчістю Акі Каурісмякі, а по місцях зйомок серіалу «Міст» уже давно водять дуже дорогі екскурсії... Я вже мовчу про те, що зробив серіал «Гра престолів» з містом Дубровнік. Показуючи «Мої думки тихі» на міжнародних кінофестивалях, я радів від думки про те, що, подивившись моє кіно, жителі Любліна, Лондона, або Люксембурга колись поїдуть на сакури чи на води в Косино», – пояснив режисер.

За словами Лукіча, на майбутній тур уже є близько 30 попередніх заявок. «Є люди, які вже хочуть поїхати залишити на Закарпатті свої гроші», – підкреслив він.


Дебютний фільм Антоніо Лукіча «Мої думки тихі» (2019) став найкращим українським фільмом року за версією кінопремії «Золота дзиґа», також він був одним із трьох учасників нацвідбору на «Оскар» від України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: скриншот з трейлеру фільму «Мої думки тихі»