Книгу з урбаністики «Смерть і життя великих американських міст» Джейн Джейкобс випустять українською мовою, повідомляє «Велика ідея».

«Велика ідея»

Книга написана в 1950-х роках. Але це «одна з найвпливовіших книг в історії урбаністики», кажуть видавці. Англійською мовою її перевидавали більше 50 разів.

Робота Джейн Джейкобс розповідає про містопланування та розподілення міста на зони. А також про небезпеки, які з цим пов’язані. Наприклад, поява небезпечних вулиць і районів. 

Книга з’явиться навесні 2021 року, якщо зберуть необхідні кошти. Запустили краудфандинг. Її має видати команда CANactions School за допомогою спільноти доброчинців.


 Джейн Джекобс – одна з основоположниць теорії нового урбанізму. Її концепція розвиває ідею міського різноманіття, змішаного зонування, інтенсивного життя за межами приватних просторів і міста як спільного простору для життя.

 Команда CANactions School – це міжнародна освітня платформа у сфері архітектури та міського розвитку. За її допомогою вже видано урбаністичні бестселери, як: «Міста для людей» Йена Ґела, «Чотири стіни та дах: складна природа простої професії» Рейніра де Граафа, «Усім потрібне житло. Справедливе, соціальне, доступне» німецьких архітекторів/ок Урсули Клєефіш-Йобст, Петера Кеддерманна, Карен Юнґ. Завдяки залученню коштів з успішної реалізації цих тиражів була видана «Правила пішохідного міста. 101 крок зі створення кращих місць» відомого американського урбаніста Джеффа Спека.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото«Велика ідея»