Видавництво Vivat спільно з «Абук» почали роботу над записом аудіо адаптації книги «Справа Василя Стуса» Вахтанга Кіпіані.

Оскільки книга на 80% складається з архівних документів, деякі фрагменти важко сприймати на слух, кажуть у видавництві. Тому книгу адаптують для аудіоверсії. Для цього її дещо скоротять, пояснюють там.

Озвучить книжку – актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв.

19 жовтня Дарницький районний суд Києва заборонив розповсюджувати наклад книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» без дозволу політика Віктора Медведчука. Суд визнав, що «деякі фрази у книзі порушують честь і гідність». Весь наклад розкупили, видавництво публікує новий.


 Книга «Справа Висиля Стуса» вийшла ще у травні 2019 року. Зараз готується її перевидання. Книга стала резонансною через суд із політиком Віктором Медведчуком, який хоче заборонити її в Україні. Він вважає, що в 9 епізодах книги є висловлювання, які «не відповідають дійсності та принижують честь і гідність політика».

 Віктор Медведчук був адвокатом, якого надала держава поетові Василю Стусу у 80-х роках. Стуса звинувачували в «антирадянській агітації й пропаганді». Поета засудили до 10 років примусових робіт і 5 років заслання. Помер 4 вересня 1985 року в ув’язненні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі