Alyona Alyona випустила новий трек «Район» (а також кліп на нього), який записала разом із казахським блогером Zheka Fatbelly.

Унікальність треку в тому, що він готувався абсолютно дистанційно: Альона була в Україні, а Fatbelly – у Казахстані.

«Я якось рилася в instagrsm і наткнулася на відео з дуже сильним соціальним підтекстом про насилля в сім’ї над дітьми. Усі ролі в ньому виконував один хлопець – Женя. То був захват! Уся його сторінка була заповнена гумором і різними мотиваційними відео. Я вирішила написати йому особисто й подякувати за те, що він транслює близькі мені цінності. А у нас, як виявилося, уже була переписка, де він ще на початку моєї кар’єри пропонував мені спільну роботу. Ну, я подякувала, і запитала, чи пропозиція ще в силі. Так у нас з’явилася ідея спільного треку», – розповідає реп-виконавиця.

Кліп на трек «Район» знімали окремо і в Україні, і Казахстані. Показали київський Поділ і казахські райони: модних школярок, субкультуру, вихідців медресе.

Роботою виконавці хотіли показати людей різних національностей, їхні культурні цінності. «Це відео про звичайні райони, яких багато по всьому світу, проте в кожному з таких районів живуть унікальні люди».


Нещодавно в кліпі Alyona Alyona знялася дівчина, яку побили в потязі. Це відео проти замовчування насильства.

Дивіться також ремікс на трек «Дикі танці» від Alyona Alyona.