Книгу «Справа Василя» Стуса Вахтанга Кіпіані розкупили й у видавництві, і в решти дистриб’юторів. Про це повідомила Катерина Аврамчук, представниця видавництва Vivat, яке видало книжку. У цілому розповсюджено 19 900 книжок.

«Ми вирішили додрукувати новий наклад, поки рішення суду не набрало чинності й ми маємо на це право», – написала вона.

Новий наклад очікують 2 листопада, надрукують 3 500 примірників. Ціна на книгу залишається на попередньому рівні – 260 гривень.

Передзамовлення на книгу можна зробити або в інтернет-магазині Vivat, або особисто в автора.


19 жовтня Дарницький районний суд Києва заборонив розповсюджувати наклад книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» без дозволу політика Віктора Медведчука. Суд визнав, що «деякі фрази у книзі порушують честь і гідність».

Книга «Справа Стуса» вийшла ще у травні 2019 року. Зараз готується її перевидання. Книга стала резонансною через суд із політиком Віктором Медведчуком, який хоче заборонити її в Україні. Він вважає, що в 9 епізодах книги є висловлювання, які «не відповідають дійсності та принижують честь і гідність політика».

Віктор Медведчук був адвокатом, якого надала держава поетові Василю Стусу у 80-х роках. Стуса звинувачували в «антирадянській агітації й пропаганді». Поета засудили до 10 років примусових робіт і 5 років заслання. Помер 4 вересня 1985 року в ув’язненні.