Четвертий «Київський тиждень критики» оголосив основну міжнародну програму, повідомляє Arthouse Traffic.

Міжнародна програма 2020 – Київський тиждень критики 2020/Arthouse Traffic

«Ще по одній»

Режисер – Томас Вінтерберг. Фільм відкриє фестиваль. Головні ролі в стрічці виконали Мадс Міккельсен, Томас Бо Ларсен, Ларс Ранте та Магнус Міллан. Актори отримали «Срібну мушлю» за найкращу чоловічу роль на міжнародному кінофестивалі в Сан-Себастьяні. Фільм також увійшов до офіційної програми цьогорічного Каннського кінофестивалю. В український прокат фільм виходить 5 листопада.

«Земля кочівників»

Режисерка – Хлое Джо. Головну роль у фільмі виконала Френсіс Макдорманд (володарка премії «Оскар»). Фільм нагороджений «Золотим левом» Венеційського кінофестивалю. Також стрічку визнали найкращим фільмом за результатами глядацького голосування на міжнародному кінофестивалі в Торонто.

«Дні»

Режисер – Цай Мінлянь. На Берлінському кінофестивалі фільм здобув особливу згадку премії Teddy за висвітлення ЛГБТ-теми в кіно. За задумом режисера фільм показують без перекладу та субтитрів.

«Ширлі»

Режисерка – Жозефін Декер. Фільм став призером кінофестивалю «Санденс». Сюжет частково розкриває біографію письменниці, авторки горорів Ширлі Джексон. Її зіграла лауреатка премії «Золотий глобус» Елізабет Мосс, чоловіка письменниці  лауреат «Золотого глобуса» Майкл Стулбарг. 

«Повільна машина»

Режисер – сценарист Пол Фелтен та оператор Джо Денардо. Фільм розповідає історію американського кіно й авангарду. Уперше «Повільна машина» була представлена в програмі Bright Future міжнародного Роттердамського кінофестивалю. Одну з ролей у стрічці виконала Хлоя Севіньї.

«Новий порядок»

Режисер – Мішель Франко. Фільм отримав Гран-прі журі Венеційського кінофестивалю. Це друга за важливістю премія фестивалю у Венеції.

Усі фільми показуватимуть мовою оригіналу з українськими субтитрами. Після перегляду стрічок відбудеться обговорення. 

Придбати квитки на сеанси можна з 13 жовтня, денний абонемент коштує 400 гривень. Повні абонементи розпродані.


«Київський тиждень критики» – міжнародний кінофестиваль, створений з метою ознайомлення українських глядачів із найкращими новими фільмами, обраними професійними українськими кінокритиками. Четвертий фестиваль відбудеться в кінотеатрі «Жовтень» з 22 по 28 жовтня. 

На відкритті фестивалю відбудеться церемонія нагородження щорічною національною премією кінокритиків «КІНОКОЛО». Організатор фестивалю – компанія «Артхаус Трафік» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

 На «Київському тижні критики» також презентують рейтинг 100 найкращих українських фільмів усіх часів. Також запланована онлайн-дискусія «Нова реальність: кіно під час пандемії», до якої долучаться куратори заходу та французькі куратори фестивальної програми «Фокус: Україна-Франція».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: «Київський тиждень критики»