У Києві встановлять 80 меморіальних каменів спотикання до річниці трагедії Бабиного Яру, повідомляє Посольство Німеччини в Україні.

Stolpersteine Foundation

Камені розмістять на різних локаціях Києва. Переважно там, де жила чи працювала людина, на честь якої встановлюють камінь пам’яті.

Stolpersteine Foundation

Проєкт розрахований на учасників з Києва. У ньому можуть взяти участь формальні й неформальні зиклади освіти. Наприклад, школи, освітні центри чи громадські організації. Вони можуть пропонувати імена й біографії людей, яких хотіли би вшанувати.

Stolpersteine Foundation

 Камені спотикання – це міжнародний художній і комемораційний проєкт, що вшановує всіх жертв націонал-соціалізму (наприклад, переслідуваних за політичні погляди, релігійну приналежність, сексуальну орієнтацію або колір шкіри). Такий камінь може також бути встановлений на честь того, хто вижив попри переслідування.

 Проєкт розпочався зі встановлення перших каменів у берлінському районі Кройцберг у 1996 році. Уже відкрито більше 75 тисяч меморіальних каменів у світі (серед українських міст – Рівне та Переяслав-Хмельницький).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: Karin Richert/ Stolpersteine Foundation