Музичний фестиваль Zaxidfest 2020, який планували провести на 4–6 вересня (його раніше вже переносили), скасовують, повідомили організатори.

«На жаль, районна влада забороняє проводити Zaxidfest 4–6 вересня... Враховуючи всі ризики й намір влади закривати фестиваль силовим способом, ми ухвалили рішення не проводити фестиваль 4–6 вересня 2020 року», – ідеться в повідомленні.

Організатори вважають рішення влади несправедливим і не згодні з ним. «Це вибіркове застосування законів... На жаль, усе виглядає так, що адаптивний карантин адаптований під друзів тих, хто ухвалює рішення, а не під усіх. Правила гри не однакові для всіх. Можливо, це пов’язано з громадянською позицією організаторів», – наголосили організатори Zaxidfest.

Рішення скасувати захід пояснюють і тим, що часу апелювати й оскаржувати протокол РДА вже немає. «Не зможемо забезпечити нормальне функціонування фестивалю без поліції, медиків і пожежників, які не можуть працювати без дозволу влади».

Zaxidfest у повному форматі відбудеться 26–28 червня 2021 року.
Усі раніше куплені квитки будуть дійсні на фестиваль 2021-го. Перелік артистів і деталі оголосять згодом.

Тим, хто не зможе потрапити на фест у 2021 році, але має квиток, обіцяють повернути гроші.

Раніше Zaxidfest 2020 перенесли на осінь після того, як не змогли провести 26–29 червня.


Zaxidfest – український щорічний музичний фестиваль, що відбувається з 2009 року на Львівщині. Захід влаштовують поблизу села Родатичі, за близько 40 кілометрів від Львова.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі