Нове видавництво «Лабораторія» запустив в Україні колишній співвласник видавництва «Наш Формат» Антон Мартинов. Про це йдеться на сторінці Facebook «Лабораторії».

Позиціюють себе не тільки як видавництво, а як платформа популяризації корисної літератури й освітній майданчик.

«Ми прагнемо не просто створювати книжки, а й робити справжні невеличкі відкриття для читачів. Ми хочемо збудувати спільноту, яка б обговорювала книжки та навчалася разом із нами. Тож «Лабораторія» – це цілісна платформа, яка не тільки видає книжки, а й генерує корисний суспільству контент і виступає освітнім майданчиком», – кажуть там.

Основними орієнтирами в процесі створення книг визначають сенси, комфорт і дизайн. «Це філософія роботи «Лабораторії».

Планують поєднати естетику книжкового видання з інноваціями в менеджменті й технологіях роботи з текстом. Основну увагу обіцяють надавати оперативності підготовки видань і якості перекладу й редактури.

Антон Мартинов / Костянтин Гузенко для The Village Україна

«Лабораторія» – це «крафтове» видавництво з фокусом на масштабних проєктах. Поки компанія маленька – кожну книжку я обираю самостійно. Це моє хобі, натхнення та й, зрештою, соціальна відповідальність», – коментує Антон Мартинов.


 Антон Мартинов – колишній співвласник і директор видавництва «Наш Формат», що відоме передусім нон-фікшн літературою. У грудні 2019 року Антон вийшов із проєкту, яким займався 7 років, і продав частку своєму партнеру Владу Кириченку.

 Більше про «Лабораторію» та свої плани Антон Мартинов розповів нам в інтерв’ю. Читайте ось тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі