Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів KISFF 2020 відбудеться з 5 по 9 серпня в кінотеатрі «Київська Русь», паралельно фестиваль проходитиме онлайн.

Це буде перший кінофестиваль в Україні після жорсткого карантину та перший гібридний фестиваль.

Заради безпеки наповнення зали складатиме максимум 25% від його місткості: доступними будуть лише 300 місць, самих показів буде тільки два на день, а перерви між сеансами будуть довгими, аби не створювати натовп.

«Цьогорічний KISFF – це мікс з онлайн та офлайн-подій. Без звичних черг на вході, обіймів і вечірок. Тільки 12 показів у кінотеатрах і стрімінгові трансляції на нашому сайті. Усі обговорення відбудуться в онлайн-форматі. Це вимоги сучасного світу, де пріоритетами є безпека й турбота про наше ком’юніті», – коментують у KISFF.

Фестиваль розкриє теми екологічних загроз, глобального споживання, перевиробництва та джентрифікації. Фокус події – Less is more.

У «Київській Русі» представлять міжнародний та український конкурси й 7 програм. Онлайн KISFF представить ще чотири програми. Онлайн-частина буде доступною безкоштовно по всій Україні за реєстрацією.

Фестиваль у 2019 році / Дарія Гоффман для KISFF

Які будуть заходи безпеки:

 На вході у кінотеатр будуть антисептики, усі працівники кінотеатру, волонтери, команда фестивалю працюватимуть у респіраторах або захисних масках.

 Перед кінотеатром і в холі буде розташована розмітка для дотримання дистанції й організованого входу до кінозалу.

 Пересуватися по залу просять у масці, а займати місця – згідно з придбаними квитками. Абонементів та інфопоінту цьогоріч не буде.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі