Проєкт колишнього українського репера Степана Бурбана «Паліндром» випустив другий студійний альбом – «Стіни мають вуха».

Новий реліз – це 14 меланхолійних треків, на які Степана надихнули спогади з дитинства та юності. Така ж тематика присутня і в дебютному «Про сьогодні, завтра і вчора».

«Паліндром» – Більше зла

«Загалом альбом – це дитинство з різних точок і ракурсів і місто з його знаковими місцями для мене, про дитячі майданчики й залізницю, яка проходить через Скнилів. На його створення надихали спогади з дитинства, і майже всюди присутній образ моєї бабці… Також я додав свої дорослі роздуми», – коментує Бурбан нову платівку.

Назва альбому відсилає до панельних будинків, в яких виростав і займався музикою Степан. «Вислів «Стіни мають вуха» я використав як назву альбому, бо я все життя роблю свою музику у спальниках зведених на початку 70-х, то ж вони мій перший слухач, і вони мають вуха»,  – каже він. 

У новому альбомі поєднуються дві сутності музиканта – колишнього репера і наступника Скрябінівської естетики, в якій він рефлексує на теми безтурботного минулого.

«Поки я писав альбом – думав, що я пишу веселий альбом. У мене складалася картинка 70 на 30 веселих і сумних пісень. Та коли ми з батьком послухали альбом у дорозі від початку до кінця, під грозу, я зрозумів, що він зовсім невеселий, а доволі напряжний», – додає Бурбан.


«Паліндром» – музичний проєкт Степана Бурбана, який є учасником львівського реп-гурту «Глава 94» та виступає як репер під псевдонімом Кашляючий Ед.

«Паліндром» – це коли запрошуєш додому друга чи дівчину і показуєш свій дитячий фотоальбом. Це дуже тендітне та особисте», – коментує сольний проєкт сам музикант, додаючи, що це його романтичне бачення світу через меланхолійну музику та візуальний світ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: «Паліндром»