У Швейцарії поступово відновлюють роботу нічні клуби після послаблень, які затвердили у країні 6 червня. З цього часу дозволили влаштовувати заходи до 300 відвідувачів.

Як пише Resident Advisor, у швейцарських клубах D! Club і Weetamix влаштували вечірки, які зібрали 300 і 100 відвідувачів кожна. Вечірки тривали з 18:00 до 00:00 через комендантську годину опівночі, після якої діє заборона на масові заходи.

Відвідувачі клубів не зобов’язані дотримуватися соціальної дистанції 2 метри, якщо їх проінформують про ризики й організатори зберуть контактні дані відвідувачів клубу.

«Це було феноменальне відчуття, справжнє почуття надії. Ми не були впевнені, що захід відбудеться, якщо приїде поліція й закриє клуб. Але були правила − дезінфектори для рук, деякі відвідувачі носили маски. Спочатку була якась дистанція на танцмайданчику, але через три-чотири години люди ставали все ближче і ближче», − розповів діджей Luciano.

Уже 24 червня влада Швейцарії вирішить, чи послаблювати обмеження й дозволити заходи до 1000 людей. Більшість масштабних подій у країні заборонені до 31 серпня.

За даними Worldometers, у Швейцарії зафіксовано понад 31,2 тисячі випадків коронавірусу, з них 29 тисяч людей – одужало, 1 956 людей – померло. Усього у країні 336 активних випадків COVID-19.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Женя Люлько для The Village Україна